Cégvezető

Nagy Péter

ügyvezető, okleveles építőmérnök

Nagy PéterA VÍZKÖRTERV Kft-ben otthonra talált okleveles építőmérnök a Műegyetemen végzett infrastruktúra főszakirányon. Több, azóta is sikeres szakmai szervezet és cég felépítésében való közreműködése ösztönözte vállalkozása megvalósításában. Egyetemi évei után út- és közműtervezésben, majd uniós közlekedésfejlesztési projektek koordinálásában, végül irodai és tervezőszoftverek oktatásában, fejlesztésében és értékesítésében szerzett meghatározó tapasztalatokat.
A zenés színház világa épp annyira lenyűgözi, mint az alpesi hófödte hegycsúcsok testközelbeli látványa, de a vasúthoz fűződő vonzalma is megtestesül a transzszibériai vonal többszöri bejárásában.

 

Cégünk bemutatása

A céget 1997-ben alapították vízgazdálkodási, környezetvédelmi tervezési és kivitelezési profillal. Az elmúlt évtizedek nagy elismertséget hoztak a fenti szegmensben megvalósított főként észak-magyarországi projektek okán.

2013-ban tulajdonos- és székhelyváltás történt, amely többek között a vízépítési tervezési portfóliónak az infrastruktúra-tervezés általános feladatával való bővítését is eredményezte.

Célunk az építőmérnöki tervezőszoftverek minél hatékonyabb kiaknázása, valamint innovatív módszerek alkalmazása a mérnöki problémák vizsgálatára. A tervezési folyamatok hatékonyságát oktatással és tanácsadással, valamint komplex munkafolyamatok elemzésével és optimalizálásával növeljük.

Tevékenységi kör

Építőmérnöki tervezés

Nagy tapasztalattal rendelkezünk az infrastruktúra-tervezés különböző területein, különös tekintettel a vízgazdálkodási és környezetvédelmi feladatok terén. A közlekedéstervezés szintén tevékenységi köreinkbe tartozik. A fenti kategóriák mindegyikében gazdag referenciaanyag és sokéves szakmai tapasztalatunk áll rendelkezésre.
A tervezési koncepciók alapját minden esetben a BIM szemlélet, így a 3D modellezés szolgáltatja, amely tapasztalataink szerint még a kisebb volumenű munkák esetében is sokszorosan megtérül, hiszen a későbbi tervváltoztatások gyors és dinamikus követése lényegesen egyszerűbbé válik.

Látványtervezés

Megrendelőink nyugodt szívvel ránk bízhatják az építőmérnöki tervezéshez kapcsolódó látványtervezési feladatokat is, hiszen mérnöki képzettségünk lehetővé teszi a tervezővel való közvetlen együttműködést. Az ehhez szükséges 3D modell gyors felállítása után sor kerülhet az infrastruktúra-beruházás döntéshozóit leginkább érdeklő kérdések tárgyalására. Mivel a terv így nem csupán vonalak halmazaként, de a maga virtuális valójában, körbejárható, bejárható számítógépes modellként is létezik, az éppen szóban forgó felvetés, probléma és annak megoldásai rövid időn belül vizualizálhatók, megkönnyítve ezzel a döntéshozatalt.

Oktatás & Tanácsadás

Kollegáink többéves oktatási tapasztalattal rendelkeznek a tervezőszoftverek terén, valamint a mérnökök által használt egyéb irodai és segédprogramokban. A munkafolyamat minden fázisában, legyen az rajzolási, számítási vagy koncepcionális, egyénre szabott munkafolyamatokat alakítunk ki, amelyek partnereink feladatait és lehetőségeit helyezik a középpontba.

Munkafolyamat-optimalizálás

Tapasztalt kollegáink készséggel felmérik cége adott projektekhez tartozó vagy általános munkafolyamatait, és javaslatokat tesznek azok hatékonyabb lebonyolítására. A geodéziai felméréstől a végleges látványtervig bármikor, tehát bármely munkafázisban be tudunk kapcsolódni projektjébe, és a lehetőségek megvizsgálásával akár komplex munkafolyamatok kialakítását is vállaljuk. Mivel az adott tervezési feladatokhoz más-más szerkesztési és modellezési igények társulnak, a hatékony munkavégzés érdekében ezeket már az alapadatok beszerzésénél és a probléma felvetésekor rögzíteni kell, hogy a folyamat során minden esetben rendelkezésre álljanak a döntésekhez szükséges adatok.

VÍZKÖRTERV